Uvjeti korištenja

UVJETI KUPNJE

Boudoir, Izrada šešira i odjeće
Vl Martina Čičko Karapetrić
Radićeva 22, 10000 Zagreb
OIB 16717248954
+385914813464
[email protected]

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj web trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je Boudoir, Radićeva 22, 10 000 Zagreb.
Kupac je svaki posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te sa time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.boudoir.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija I ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

Boudoir, putem Internet trgovine omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, boja proizvoda može varirati uslijed rasvjete i postavka monitora.

Cijene su izražene u eurima i uključuju PDV.
Zaključno s kupnjom,vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

Boudoir zadržava pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, te pokretanje sniženje cijena i posebne akcije.

Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive van EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac.

Boudoir, izrada šešira i odjeće zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Uvjeti poslovanja, vrijede jednako i za kupnju u internet trgovini i u fizičkoj trgovini.
( odnosi se na povrat robe i sredstava, reklamacije i prigovori )

NARUDŽBE

BOUDOIR zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem sa naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.
Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.
Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje je moguće izvršiti:

  • Jednokratno kreditnim i debitnim karticama: Maestro, Visa Electron, Master Card, VISA
  • Paypal servisom

PREUZIMANJE U DUĆANU

Ukoliko ste umjesto dostave odabrali preuzimanje u dućanu, naš djelatnik će vas kontaktirati telefonski ili mailom, kad je vaša narudžba spremna za preuzimanje. Rok pripreme narudžbe za preuzimanje u dućanu je također do 8 radnih dana.

DOSTAVA

Kako bi smanjili otpad i nepotrebnu količinu zalihe robe, većinu proizvoda šivamo nakon vaše narudžbe, stoga ćemo vam naručeni proizvod isporučiti u roku od 8 radnih dana od narudžbe, rok isporuke teče od datuma narudžbe.

Narudžbe šaljemo radnim danom - vikendom i blagdanima ne šaljemo narudžbe.

Odmah dostupni proizvodi, bit će poslani unutar 2 radna dana (ponedjeljak-petak) za vrijeme sniženja i akcija, vrijeme slanja se može produžiti.

Ukoliko naručenog proizvoda nema na zalihama, obavijestit ćemo Vas telefonski ili mailom i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje isporuke.

Dostavu vaše narudžbe možete pratiti putem linka koji ćete dobiti na mail od naše dostavne službe, nakon što pošaljemo vašu narudžbu.

ROK DOSTAVE

Narudžbe šaljemo putem Hrvatske Pošte, očekivano vrijeme dostave je:

Hrvatska - 1-2 radna dana, dostava na otoke može biti i duža

Europa - do 7 radnih dana

USA i ostatak svijeta - 2-3 tjedna

Boudoir nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama, međunarodnim carinskim zadržavanjima pošiljke ili bilo kakvim drugim okolnostima van naš kontrole.

CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje, odnosno za područje Republike Hrvatske cijena dostave iznosi 5 € , za narudžbe iz zemalja Europe dostava se naplaćuje 15 €, a za sve zemlje van Europe poštarina je 20 €.

Dostava za područje Republike Hrvatske za narudžbe iznad 150 € je besplatna.

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail-a odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti Boudoir da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca Boudoir se obvezuje, u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod Boudoir ili na zahtjev registriranog korisnika izvršiti povrat novca.

POVRAT ROBE I SREDSTAVA

Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na [email protected]

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti , prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, na [email protected] ili putem obrasca za jednostrani raskid ugovora.
Potrebno je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

Roba treba biti vraćena u originalnom stanju, ne smije biti nošena ili korištena te treba biti vraćena sa svim originalnim etiketama i računom
Zaštitna etiketa treba ostati na proizvodu.

VRSTE POVRATA
Zamjena za veličinu ili drugi proizvod
Zamjena je moguća ukoliko je željeni zamjenski artikl dostupan..
Povrat sredstava

Povrat sredstava biti će proslijeđen u roku 14 dana, nakon što Boudoir provjeri i prihvati vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI
Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na [email protected] ili na adresu: Boudoir, Izrada šešira i odjeće, vl Martina Čičko Karapetrić, Radićeva 22, 10000 Zagreb

Pri tome Vas molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 15 dana od zaprimanja istog.

ODGOVORNOST ZA METERIJALNE NEDOSTATKE
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.
Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavač, ne odgovaramo za matrijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaj stvari.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Posebnom regulativom Europske unije,od 15.2.2016 diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnst zamjene itd.) svoj prigovor možete na brzi i jednostavan način podnijeti putem te platforme.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnjeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.boudoir.hr su vlasništvo obrta Boudoir, Izrada šešira i odjeće.
Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama. Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

Boudoir logotip je registriran kod Državnog ureda za zaštitu intelektualnog vlaništva ,Republika Hrvatska, Ulica grada Vukovara 78, HR - 10000 Zagreb, pod brojem Z20141394A, 3.4.2015.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Više o zaštiti osobnih podataka saznajte na linku.